perjantai 16. syyskuuta 2016

Tötteröt katolle!

Tänään sain puhelun iltapäivällä terawatilta, että meidän pitää asentaa ne ulospuhallushajoittajat katolle, ilmastointiasentajat ei kuulemma tätä tee. No illalla sitten kiipesin katolle ja ohjeita seuraamalla sain yhden tötterön asennettua. Huomenna varmaan sitten loput kolme. Sain myös muurattua taas yhden varvin.

Tötterö sisältä

Tötterö ulkoa

Yksi varvi taas lisää

3 kommenttia:

  1. Miten teillä on ilmastointi toiminut. Meillä on ollut nyt sillai että LVI-suunnittelija on miettinyt painovoimaisen ja tavallisen ilmanvaihdon väliltä. Mutta on tullut vielä yksi vaihtoehto eli tällainen freshin huonekohtainen ilmanvaihto, joka voisi olla kanssa vaihtoehto. Mitä mieltä te olette huonekohtaisista ilmavaihtolaitteista, kun kerta tässä nyt olette tehneet noilla putkilla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No meillä on ihan tavallinen koneellinen tulo/poisto (poistoilmalämpöpumppu). Ihan hyvin on nyt toiminut, kun on kertaalleen vaihdettu kylmäaineet ja tasapainotettu / säädetty. Ei ole juurikaan alipainetta. Ylipaineen huomaa, jos ikkunat menee huuruun, myöskään tätä ei ole ollut. Vaatii kyllä nämä koneelliset sitä, että tietää itse jotain laitteista ja huoltaa niitä. Myös suodattimet on tärkeä vaihtaa säännöllisesti. Painovoimainen olisi melkein huoltovapaa, mutta se pitäisi alunperinkin suunnitella kunnolla. Ei taida nykymääräyksillä saada enää menenään läpi. Nyt lämmityskaudella olisi kyllä hyvä, jos tuloilmaventtiilit olisi jenkkityyliin lattianrajassa, eikä katossa, koska lämmin tuloilma jää nyt kattoon eikä lämmitä lattiaa. Meillä tosin kylmä laminaatti ja laattalattia, joka myös vaikuttaa. Jos on tulossa höyrynsululla varustettu talo, niin kaipa se on pakko olla koneellinen ilmanvaihto silloin.

      Poista
  2. Jännää hommaa tuo tuommoisten töiden seuraaminen varmasti. Naapurissa on nyt myös jotain töitä tulossa ilmastointikanaviin, kunhan ovat osat saaneet hankittua. On ollut mukava vierestä seurata tuota urakkaa, tulee mieleen ihan meidän talon rakennusajat yli kymmenen vuoden takaa.

    VastaaPoista