perjantai 7. huhtikuuta 2017

Tapaus keittiö part 2

Lisää ongelmia keittiön kanssa.. kun allaskaappia piti siirtää noin 10cm, kävi niin, että toisessa päässä keittiötä oleva 60cm alakaappi ja taso sen päällä olisi alkanut/loppunut ihan kulkuaukon reunasta ja ne olisi tavallaan vähän tukkona siinä tai joutuisi kiertämään joka kerta kun siitä kulkee ja muutenkin tyhmän näköinen. Päätimme sitten, että jätämme yhden 40cm kaapin pois ja vaihdamme toisen 40cm kaapin tilalle lieden vierestä 50cm kaapin ja 40cm kaapin taas sinne.

Tämän jälkeen tuo tehdaspituinen (258cm) tasokin riitti yhtenä palana päästä päähän. Itse ongelmaksi tuli nyt vaan se, että tuo taso tulee vain 0,5cm yli kaapin rungosta. Tämä ei olisi muuten ongelma, mutta tarkoitus oli laittaa kaapin kylkeen peitelevy, koska on viimeinen kaappi, mutta nyt se ei onnistuisi, koska silloin peitelevy olisi ulompana kuin itse taso, eikä se käy päinsä.

Päätimme siis jättää peitelevyn pois ja laittaa ruuvien päihin vain peitetulpat. Hyvä muuten, mutta sitten huomasimme, että kaapin jalat alkaa ihan kaapin reunasta ja alas ei saisi sokkelia päätyyn ollenkaan. Piti siis siirtää jalat kauemmas reunasta, eli kaappi irti seinästä, toisesta kaapista, jalat irti, sahata jalkojemn muovitapit irti ja laittaa jalat kauemmaksi reunasta. Tämän jälkeen sitten päinvastaisessa järjestyksessä kaappi takaisin paikoilleen.

jalat normaalipaikoissa

jalat siirretty kauemmas reunasta

kaappi takaisin paikoillaan

Seuraavaksi piti sitten tehdä kulmakaappiin hyllyt itse, koska epoq ei tarjoa kulmakaappiin hyllyjä ollenkaan, ainoastaan karuselleja. Värkkäsin parista listasta ja laudan pärkästä sinne tuet, johon laitoin sitten 60cm korkeasta kaapista kaksi hyllyä vierekkäin (kulmakaappi 120cm leveä). Toista levyä piti vielä vähän leikata, että sen sai paikoilleen.

ei ehkä kaunein kukkanen, mutta ajaa asiansa
Myöskään tiskikaappiin ei saanut epoqilta sitä ritilää alas, vaan olisi pitänyt ottaa sellainen viritys, joka laitetaan normaalihyllyn päälle ja siinä olisi ollut oma valuma-allas.

Päätimme ostaa ikeasta sellaisen ritiläsysteemin, mutta sekään ei sopinut ihan heittämällä tähän kaappiin. Ikean versiossa oli tietty reiät eri kohdissa ja se oli 2mm leveämpi kuin epoqin rungon sisäosa. Piti sitten laittaa kaapin yläosan reunojen väliin täytettä sen 2mm verran, että yläpää olisi samassa tasossa kuin alapää. Sen jälkeen ritiläsysteemi vaan ruuveilla kiinni kaapin kylkiin ja se oli siinä.

Ihmettelen tosin, miksi ikean ritiläsysteemissä on se osa, johon saa lautasia pystyyn ylempänä ja se jossa on mahdollisuus käyttää valuma-allasta alempana. Laitoimme vain sen ylemmän osan tämän kaapin alaosaan, kun lautasia varmaan tarvitsee myös välillä kuivata ja emme tarvitse kahta ritilähyllyä.

Tästä projektista ei ole kuvaa, mutta voin laittaa sitten valmiista, kunhan kaappi joskus saadaan seinälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti