torstai 13. huhtikuuta 2017

Kiirastorstai

Tänään päätin koota toisen wc:n allaskaapin. Yllättävän kova homma oli, kun ohjeet oli vähän sekavat. Kun kaappi oli koottu, aloin sovittelemaan sitä paikoilleen ja kävi ilmi, että se ei oikein mahdu. Syvyyttä on sen verran, että tulee yli jo oven karmista ja toisaalta leveyttä niin paljon, että ei pysty avaamaan kokonaan, kun ottaisi muuten tulevaan vessan pönttöön kiinni. Pitää siis varmaan laittaa tämä alakertaan, käydä palauttamassa toinen ja ostaa pienempi tilalle.

Toinen päivän projekteista oli kylpyhuoneen katon panelointi. Ensin piti hieman siivota saunaa ja pesuhuonetta, että mahtui hommiin. Ensinmäinen paneeli meni vähän kokeillessa pilalle, kun piti etsiä sopiva kohta, josta kiinnittää (ohjeessa puhuttiin urospontista). Seuraavaksi kokeilin sopiiko naulat vai niitit paremmin ja päädyin niitteihin, koska naulain jättää kuitenkin saman kokoisen jäljen molemmista. Piti myös hieman muokata naulainta, että sai niitit ihan tyveen ammuttua (poistin varmistimen).

Alkuvaikeuksien jälkeen homma rullasi hetken hyvin, mitä nyt muutama mittavirhe tuli tehtyä, mutta sitten oli vuorossa poistoilmaputken aukotus paneeliin. Ensin joutui poistamaan jatkopalan ja muokkaamaan muhvia niin, että sai menemään kauluksen siihen (oli tarkoitettu suoraan putkeen liitettäväksi). Tämän jälkeen vielä mittailu ja reikä paneeliin. Oli muuten tosi kiva, kun kaikki sahanpurut pölisi päälle porattaessa, onneksi on suihku kuitenkin keksitty.

Ihan ei paneelit riittänyt, joutuu vielä paketin hakemaan, että saa tämän katon listoja vaille valmiiksi, seuraavaksi sitten saunan kimppuun.

sieltä se pilkistää

vatupassi on pystyssä pöntön reunan kohdalla

hieno on, mutta ei taida tähän sopia

lähes 4-tunnin työn tulos

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti