tiistai 4. huhtikuuta 2017

Tapaus keittiö part 1

Keittiö saapui kuten oli luvattu ja siihen asti kaikki oli hyvin. Sen jälkeen alkoivatkin ongelma..

Ensimmäinen ongelma oli, että allaskaappia ei saanut sille tarkoitettuun kohtaan, koska silloin apk:n pistorasia olisi jäänyt kaapin ja pesukoneen väliseen kohtaan ja toisaalta pistorasia pitäisi kuulemma jäädä muutenkin kaapin sisään, että vikatilanteessa sen voi helposti irroittaa.

kaapin uusi paikka
Toinen ongelma alkoi sitten tuosta kaapin paikan siirrosta. Olimme hankkineet tiskipöydän, joka oli 142cm leveä eli sen oli tarkoitus peittää 80cm allaskaappi ja 60cm apk. Nyt kun paikkaa siirrettiin, ei olisi enää tiskipöytä ja kulmasta lähtevä taso enää olleet toisissaan kiinni, eli olisi pitänyt tehdä siihen väliin jokin lyhyt pätkä tai sitten siirtää sauma toiselle tasolle, joka olisi sitten ollut ikkunan edessä, ei hyvä sekään. Jos taas olisi tiskipöydän laittanut kiinni tasoon, niin ei olisi enää apk mahtunut olemaan sen alla kokonaan, vaan osa siitä olisi jatkunut tason alla.. huoh..

Kolmas ongelma koski myös tiskipöytää, se oli 60cm syvä, kun taas tasot oli 61cm syviä. Tämän olisi voinut korjata kaventamalla tasoa 1cm verran, mutta sitten taas kaappien ovet olisi olleet vaarassa jo tulla samalle tasolle tason etupinnan kanssa tai jopa yli riippuen miten vinossa seinät on, eli jos olisi joutunut jättämään kaappia yhtään irti seinästä. Ei hyvä.

Neljäs ongelma johtuikin sitten tasosta. Kun tilasimme tasoja, oletimme, että ne on standardi kokoisia, mutta toisin kävi tässäkin. Tasoja on montaa eri korkeutta. Tiskiallas oli "normaali" 28mm korkea, kun taas nämä meidän tasot olivatkin 38mm eli sentin verran korkeampia. Tämänkin olisi voinut ratkaista sillä, että olisi laittanut jotain tiskipöydän ja kaapin rungon väliin, joka olisi nostanut sen sentin, mutta tässä vaiheessa päätimme, että luovumme tiskipöydästä ja hommaamme upotettavan tiskialtaan.

Viides ongelma on, että jos tulevaisuudessa haluamme vaihtaa tasoa, niin sen täytyy myös olla sitten 38mm paksu tai muuten joudumme uusimaan myös välitilan. Mahdollisesti teemme betonitasot joskus.

Kuudes ongelma tuli sitten tasojen korkeudesta. Olin säätänyt tasot 90cm korkeuteen, mutta se tuntui kovin korkealle, kun olemme tottuneet nykyisessä asunnossa 83-86cm korkeuteen, joten laskin ne niin alas kuin sai (joutui mm. muokkaamaan allaskaapin jalkoja). Nyt 38mm tason yläpinta on 87,5cm.

Seitsemäs ongelma ilmeni nyt kun keittiökoneet tulivat. Laiton lieden paikoilleen ja huomasin, että se oli paljon korkeammalla kuin taso. Ajattelin, että säädetään sitten vaan jaloista alemmaksi. Hämmästys oli suuri, kun aloin jalkoja tutkimaan, niin tuo 90cm olikin minimi! Liettä ei siis saa alemmas muuten kuin vaihtamalla liesi tai muokkaamalla tuota nykyistä ja samalla menee takuu. Katsotaan mitä tehdään..


nousee vielä 1cm ylemmäs, kun asennetaan lamitaatti.






Kahdeksas ongelma liittyy siihen, että Terawattin asentaja oli asentanut liesituulettimen putken todella kauas seinästä, joka aiheuttaa sen, että liesituulettimien valikoima pienenee huomattavasti, koska yleensä tuulettimien hormiosien syvyys on luokkaa 17-18cm ja nyt tuo hormi on yli 21cm.



Ratkaisimme asian hommaamalla sitten kalliimman liesituulettimen, jossa oli todella syvä hormiosa. Katsotaan hyvittääkö Kastelli tästä jotain.


Tässä oli nyt esimmäinen osa. Katsotaan seuraako jatkoa.. Toivottavasti ei.

2 kommenttia:

  1. Ettei nyt olisi liikaa säätöä ilmassa ? Ei kannata tehdä ainakaan monta apoikkeavaa ratkaisua kävi juuri oppikouluesimerkki kun muuttaa yhtä muuttujaa eli tason korkeutta tai kaapin paikkaan niin homma lähtee lapasesta. Kattoon voi tehdä pienen kotelon ja pistorasia vois laittaa pintavetona kaapin seinään ja se alkup. kojerasia voi jäädä sinne kaapin rungon taakse.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin se tuppaa menemään. Jos kaapin olisi laittanut toiseen kiinni ja laittanut pistorasian pinta asennuksena, niin sitten ongelmaksi olisi taas muodostunut se, että allaskaapin oikean puolen ovi ei olisi mahtunut aukeamaan kokonaan, kun se olisi ottanut kulmakaappiin kiinni. Summa summarum, parempi nyt näin tällä kertaa.

      Poista