tiistai 4. huhtikuuta 2017

Déjà-vu

Luulin jo onnistuneeni eteisen laatoituksessa, kunnes vaimo huomasi, että toisessa päässä laatat on huomattavasti korkeammalla ja eihän ne niin voi jäädä, kun laminaatin ja laattojen väliin tulee vielä metallilistakin. Leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä ajelin raksalle ja aloin irroittelemaan laattoja. Ja kovin samalle näytti kun aiemmin yläkerran vessan lattian kanssa. Melkein kaikki laatat ei ollut kiinni lähes ollenkaan ja tämän lisäksi laasti oli vielä kosteaa, vaikka laatoituksesta oli yli 24h. Ilmeisesti paksu laastikerros + pohjuste + kuivapuristelaatta yhdistelmä ei ollut oikein suotuisa laastin kuivamiselle. Onneksi laatat irtosivat ehjinä (paitsi yksi, jonka tiputin) ja laasti irtosi suhteellisen helposti. Kyllä siinä hiki tuli niitä irroitellessa ja lattiaa putsatessa, mutta nyt ollaan taas lähtöruudussa. Huomenna uusiks!

tältä se näytti vielä aamulla

ja tältä illalla

laasti ei ole juurikaan tarttunut laattaan


keksin ottaa lapion käyttöön

siinä putsattu lattia. huomaa edelleen kostea laasti.

laastit pytyssä ja laatat kuivumassa



2 kommenttia:

  1. Kiinnostaisi tietää mikä siinä meni vikaan ? Oliko laasti ihan notkeaa kuitenkin ? Kuvassa seinänvieressä ei ole kyllä painettu kiinni kunnolla mutta kyllähän se muuaalla nyt edes kohtuullisesti on. Mikä laasti ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laasti oli notkeaa, mutta en painanut / hinkannut laattoja kovin voimakkaasti, kun yritin saada ne samaan tasoon. Se oli varmaan se suurin virhe. Laasti oli weber vetonit RF, jossa tosin lukee pussissa, että "päältä käveltävissä 2-päivän kuluttua", nyt oli vasta puolet mennyt tuosta ja laastia oli paksu kerros, laatat kuivapuristeisia ja alustassa pohjuste, eli kuivuminen hitaampaa, siksi laasti oli vielä kosteaa ja toisaalta hyvä niin, koska laatat irtosivat ehjinä ja laastit sai vielä poiskin.

      Poista