tiistai 14. kesäkuuta 2016

Härdelli vol. 2

Menimme töiden jälkeen tontille ja timpurit olivat siellä virittelemässä telineitä. Stryroksit päätettiin sitten kuitenkin ottaa pois, joten kannoimme ne pois edestä. Myöskään tekemämme tuet eivät kelvanneet timpurille, vaan pitäisi pultata kakkosneloset pohjalaattaan.

Mainitsin talotiivisteestä ja timpuri ei ollut ilmeisesti siitäkään saanut tietoa, vaikka kastellin asiakaspalvelu vastasi aikaisemmin reklamaatioomme, että ilmoittavat asentajalle. Kuulemma on mennyt vinoon kiinnittäessä alajuoksuja sokkeliin ja lupasi korjata kohdan. Kaikki oli tähän asti suht ok, mutta sitten alkoi vääntö kiinteistön tallentavasta videovalvonnasta..

Timpuri sanoi, että työmaalla ei saa kuvata. Minä sanoin, että saa kuvata jos pyytää luvan (kyltti ajaa saman asian). Timpuri sanoi, että ei anna lupaa kuvata. Minä sanoin, että sitten voi poistua työmaalta.

Lopputulos oli se, että timpurit jättivät telineiden laiton kesken ja poistuivat paikalta. Saa nähdä ovatko huomenna aamulla klo 7.00 ottamassa vastaan elementtejä, vai onko kastelli järjestänyt uudet timpurit paikalle.

Kastellin työpäällikölle on yritetty soittaa asiasta ja laitettu myös viestiä, joten ainakaan meitä ei voi syyttää mistään.

Kuvia ei nyt sattuneesta syystä ole.

9 kommenttia:

  1. Jos et ole Kastellin kanssa kuvaamisesta sopinut niin olet menetellyt virheellisesti. Ketään et saa kuvata ilman lupaa, ja jos lupaa ei Kastelli tai työntekijät anna niin kuvaaminen on yksiselitteisesti kielletty.

    Kannattaa miettiä asiaa siltä kantilta antaisitko kuvata itseäsi työpaikallasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyseessä on sopimusrikkomus. Sopimuksessa ei ole mainittu, että kuvata ei saa. On heidän velvollisuus hankkia paikalle porukka jota tuo ei häiritse.

      Poista
  2. Kastelli ei missään vaiheessa kauppoja tehdessä kertonut, että työmaata ei saa kuvata. Tietenkään ilman lupaa ei saa kuvata. Tontilla on kyltti, joka kertoo asiasta, eli jos ei halua itseään kuvattavan, niin ei ole pakko sinne astua.

    Minua kuvataan töissä, kaupassa, autossa.. en näe mitään ongelmaa asiassa. Missäköhän tälläinen kaveri käy esim. kaupassa, jossa ei ole kameroita? Taitaa olla melko harvassa sellaiset..

    VastaaPoista
  3. Lupa kuvaamiseen täytyy erikseen antaa. Laki on tässä suhteessa yksiselitteinen = syy miksi Kastellin papereissa ei lue asiasta mitään. Valvontakameroita on kaupassa ja työpaikoilla, mutta kuinka usein ne on asiakkaan asentamia?

    VastaaPoista
  4. Itseäni kiinnostaa kovasti, että minkä lakipykälän perusteella omaa tonttia ei saa valvoa / kuvata varkaiden varalta? Kuvataanhan monilla työpaikoillakin, esimerkiksi juurikin kaupoissa ja väkisinkin kameroihin tallentuu tuolloin myös työntekijöitä.

    Eri asia on sosisaalitilat yms. mutta jos kamera kuvaa yleiskuvaa omalta tontilta, niin pidän kovin erikoisena sitä että sen voisi kukaan ulkopuolinen kieltääkään. Siksi kaipaisin tähän nyt ihan konkreettisen lakipykälän aiheesta.

    -H-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Työpaikoilla tapahtuvaa kameravalvontaa säätelee myös laki yksityisyyden suojasta työelämässä (759/2004).

      Poista
    2. Kiitos, olen tietoinen ko. laista.

      Haluaisin kuitenkin edelleen perustelut sille, että millä pykälällä oman tontin kuvaaminen kielletään. Mitä pykälää ko. laista sovelletaan tähän tapaukseen? Vai onko olemassa ennakkotapauksta, lainvoimaista tuomiota lain soveltamisesta? Onko asiaan otettu erikseen kantaa esim. hallituksen esityksessä?

      Ymmärrän lain soveltamisen ns. kiinteillä työpaikoilla, mutta millä perusteella esim. siivooja kieltää valvontakameralla kuvaamisem esimerkiksi asiakkaan tiloissa siivotessaan?

      Tässä on vastakkain nyt kaksi oikeushyvää ja olen ainakin toistaiseksi taipuvainen uskomaan, etteikö ko. lain perusteella omalla tontilla tapahtuvaa valvontaa varkaiden varalta ei saisi toteuttaa.

      -H-

      Poista
  5. Kannattaa myös huomioida valvontakameraa asentaessasi, että oman tonttisi ulkopuolisia alueita ei saa näkyä tallenteissa ollenkaan. Tämä voi olla vaikeaa jos tontti on pieni.

    Jos tallenteessa näkyy ulkopuolisia alueita syyllistyt salakatseluun.

    VastaaPoista
  6. Mutta tämä työpaikka onkin asiakkaan tiloissa. Ajatellaan, että olisin esim. pelikoneen korjaaja ja menisin kauppaa korjaamaan pelikonetta. Vaatisinko, että kauppa sulkee valvontakamerat korjauksen ajaksi..

    VastaaPoista