maanantai 25. heinäkuuta 2016

Lattiaeristeitä

Eilen oli sovittu vastaavan kanssa, että tänään asennetaan lattian eristeet. Eipä herraa näkynyt paikalla, joten tehtiin sitten työt anopin ja appiukon kanssa. 9-levyä jäi vielä puuttumaan, saa nähdä ilmestyykö ne huomenna raksalle.





19 kommenttia:

  1. Olette asentaneet levyt väärin, ne pitää asentaa limittäin. Oletteko sopineet vastaavan kanssa, että hän osallistuu rakennustöihin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on tietoisesti asennettu noin. Tarkoitus on, että niitä voi vielä viemäröintiä niihin upottaessa helposti poistella / vaihdella tarpeen mukaan. Tuon päälle tulee vielä 200mm lisää eristettä, jotka voi sitten asentaa limittäin.

      Vastaavalla on myös rakennusliike, jolta perustus on ostettu ja siihen kuului myös noiden kastellin asennusrajan ulkopuolelle asennettavat eristeet ja niiden asennus.

      Poista
    2. En ole missään nähnyt asennettavan tuolla tavalla. Toivottavasti ei tule rakennusvirhettä.

      Poista
  2. Vesiputket, varsinkin viemärit ison huuhtelun jälkeen, eivät pysyt styrokseissa paikoillaan, koska niitä ei ole limitetty. Saattaa aiheuttaa vesivahinkoja ja hajuhaittoja. Styroksit pitää limittää ja liimata toisiinsa uretaanilla. t.putkimies

    VastaaPoista
  3. Tiedoksi kommentoijille, että tuo eriste, jonka nyt asensimme on periaatteessa vain täytettä, joka korvaa hiekan. Normaalisti maanvaraisen laatan alla on eriste ja sen alla hiekkaa, johon viemärit asennetaan, meillä taas on kantava laatta (ei tuulettuva alapohja) jonka päälle on laitettu eristettä sen takia, että laatan paksuus ei tarvitse olla järjettömän suuri (eriste on hieman kevyempää kuin hiekka). Tuon kantavan laatan pitää kuitenkin kantaa itsensä lisäksi erillinen pintalaatta.

    VastaaPoista
  4. Pidän tuota täytön korvaamista melkoisella eristepinkalla aika riskialttiina ratkaisuna. Tuollainen eristeillä täyttö varsinkin kun eivät ole limittäin tekee pohjasta epävakaan ja aiheuttaa vesivahingon riskin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja mitenköhän niin? Eristeet on pohjalla ja sivuilla on sokkeli. Tuohon päälle valetaan noin 18 000 kg painava betonilaatta, joka kyllä varmasti ottaa löysät pois eristeistä. Mihin ne sitten enää liikkuisi?

      Poista
  5. Ainahan voi kokeilla, soveltaa ja oikoa, mutta missään en ole nähnyt toimittavan tuolla tavalla.

    VastaaPoista
  6. Styroxi murenee ajan mittaan ja lattiaan tulee painautumia. Lisäksi styroxin ja hiekan kapillaari on erilainen, mistä voi tulla ongelmia. Toivottavasti pohjatarkastuksessa ei tule ongelmia rakennusvalvonnan kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, hiekkaa pitkinhän vesi nousee kapillaarisesti, styroxia pitkin ei. En näe tuossa riskirakennetta. Limitys tosin ei olisi pahitteeksi.

      Poista
    2. Niin limitys olisi ollut tietysti hyvä tehdä jo tuohon 75mm + 50 mm täyttökerrokseen, mutta tuohon tulee päälle vielä varsinainen pintalaatan eristys 100mm + 50mm + 50mm eli kyllä niitä saa vielä myös limitettyä. Ja pohjallahan on betonilaatta ja sen alla vielä sepeliä. Kyseessä siis kaksoislaattarakenne, mutta sillä erotuksella, että eristettä on enemmän ja kantava laatta on paalujen varassa. Maasta nouseva kosteus tiivistyy alimman eristeen alapintaan ja valuu pois laatan vedenpoistoreistä.

      Poista
  7. Tuollainen kasa styroxia elää ja painuu kasaan ajan myötä varsinkin kun limitystä ei ole tehty rakenne ei täytä määräyksiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö rakennusvalvonnan tehtävä ole olla ajan tasalla nimenomaan määräysten osalta? Eikö luvanhakuvaiheessa itse Helsingin herrat ole hyväksyneet perustustavan, joten mitä määräyksiä tämä ei täytä?

      Täällähän käy keskustelu kuumana. Mielenkiinnolla seuraan kun joka alan ammattilaiset jakavat ohjeistuksiaan.

      Poista
  8. Mitä tulee tuohon vastaavan mestarin toimintaan, niin kylläpä on ihan paikallaan pidättää herran palkasta työtä vastaava osuus kun ei paikalle ilmaantunut. Muutenkin kannattaa neuvotella jatkosta olisiko paikallaan vaihtaa miestä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvät neuvot kalliit. Kenties tuo hyvitys on käynyt jo rakennuttajillakin mielessä..

      Poista
  9. Vastaava tekee tässä projektissa hyvän tilin ;) Veikkaan että on ainoa joka jää voitolle. Täälläkin kirjoittavat ammattilaiset ovat huomanneet jo pelin hengen. Odotellaan mielenkiinnolla jatko-osia ;(

    VastaaPoista
  10. Ainahan urakoitsijat tekevät hyvän tilin, lähes poikkeuksetta. Osaamisestahan heille maksetaan, eivät he hyväntekijöitä ole, vaan ansaitsevat palkkansa. Tässä(kin) projektissa voitolle jää perhe(?) joka pääsee uuteen kotiin :) Aina ei kannata ajatella vain maallista omaisuutta. Tsemppiä projektiin!

    VastaaPoista
  11. Seurasin pystytystä lähistöllä... ei hyvää päivää. Katsotaan mitä yllätyksiä vielä tulee.

    VastaaPoista
  12. Laita kommentoinnista pois mahdollisuus huudella nimettömänä, niin jää nämä asiantuntijoiden kommentit vähemmälle.

    VastaaPoista