lauantai 2. heinäkuuta 2016

Hiiriverkkoa ja siivousta

Odotellessa talotehtaan vastausta tuleeko sieltä uudet timpurit vai ei, päätimme asentaa hiiriverkon sokkelin tuuletusrakoon kun se nyt on vielä helppoa, johtuen siitä, että alin verhouslauta puuttuu.

Kovan googlettamisen ja rautakaupassa käymisen jälkeen selvisi, että kyseinen verkko on melko suolaisen hintainen. Edullisin löytyi hong kong tavaratalosta, joten sinne. Paikanpäällä en kyseistä verkkoa löytynyt, mutta löytyi toinen vielä edullisempi verkko. Kyseessä oli 60cm leveä ja 10m pitkä hiiriverkko, tarkoitettu ilmeisesti suojelemaan puita ja pensaita, mutta leikkaamalla tuosta saa sen kokoisen kun tarvitsee.

Päädyimme 10cm leveään, joten rullasta riittäisi 60m matkalle, eli ainakin riittää. Tuumasta toimeen, eli tussilla merkit 10cm välein verkkoon ja rälläkällä poikki. Eipä vaan mennyt kuin strömsössä, rälläkän laikka ei ollut tarpeeksi iso, joten verkon keskelle jäi vielä muutaman sentin verran verkkoa. Noh tämä loppu hoitui sitten rautasahalla.

Lopulta päädyin asentamaan verkon ihan käsikäyttöisellä nitojalla, kun sen niitit oli tarpeeksi järeät verkkoon verrattuna. Asentelu meni ihan mukavasti, mitä nyt vain verkon terävät päät pisteli sormien päät täyteen pieniä reikiä. Ihan hyvä siitä mielestäni tuli.

Lähtötilanne

10cm leveänä

Asennettuna

Vaimo taas pesi ja imuroi pohjalaatan. Siirsimme myös portaat pääsisäänkäynnin luokse, koska se on sateelta suojassa. Muihin ovi-aukkoihin virittelimme muovit, koska huomenna pitäisi sataa. Myös ikkunalaudat piti laitella paremmin, että vesi ei mene villojen väliin. Vesipellit olisi jo olemassa, mutta kun ei tiedö miten ne kuuluu asentaa, niin ei viitsi alkaa säätämään. Odotellaan, että vastaava tulee etelästä.

Portaat uudessa paikassa

Varaston oviaukko suojattuna

Kodarin oviaukko suojattuna

Kipsilevy ottanut osumaa ilmeisesti asennusvaheessa

Yläkerta nyt

Näkymä alas

Jätehuolto siirtyi ulos katoksen alle


2 kommenttia:

  1. Miksi uudet timpurit? Menikö sukset ristiin edellisten kanssa?

    VastaaPoista