torstai 2. marraskuuta 2017

Pihahommat jatkuu

Jälleen on lähes kuukausi vierähtänyt edellisestä bloggauksesta. Kaivuri pääsi vihdoin tontille ja saimme muokattua tontin siihen malliin, että pääsimme levittelemään multaa. Mullan levitys tapahtui sitten käsipelillä lapiolla, koska kone olisi vain uponnut tontille, eikä sillä olisi saanut kovin tasaista jälkeä muutenkaan.

Takapihalle oli kaivuri jättänyt vähän turhankin monta kasaa multaa ja jouduimme kasoja siirtelemään aina kun etenimme, lopulta päätimme kottikärryllä siirtää multaa etupihalle, kun sitä on niin paljon liikaa. Koska tontti oli melkoista savivelliä, niin piti laittaa kakkosnelosia "silloiksi" kottikärylle, koska muuten se olisi vain uponnut saveen .

Lopulta 18-tonnia multaa ei riittänyt (oli tiedossa), niin piti tilata vielä 8-tonnia lisää, sitten saimme myös etupihan tehtyä. Ylijäämä mullat lapiomme suursäkkeihin odottelemaan kevättä, jolloin olisi tarkoitus vielä hävittää orapihlaja-aita ja laittaa siihenkin tuijaa tilalle. Loput mullat pitäisi riittää siihen hyvin.

Kaivot tuntuu kyllä helposti unohtuvan työn touhussa. Takapihan sv-kaivo unohtui ja vasta siemenien kylvön jälkeen muistui mieleen, että sellainenkin on. Sama kävi myös etupihan toiselle kaivolle. Molemmat löytyi onneksi metallinpaljastimen avulla, mutta ovat nyt hieman syvällä. Saa nähdä pitääkö ne kaivaa ylemmäs, laittaa jokin jatkopala vai antaa olla.

Myös pihavesikaivo unohtui ja kaivurin kauha osui siihen ja nosti teleskoopin ylös ja kaivoon tippui maata. Saimme kuitenkin teleskoopin takaisin paikoilleen ja myöhemmin imuroin sakkapesästä ylimääräiset maat pois. Muutaman ämpärillisen sai tyhjennellä, koska tilavuus oli 200l.

Pihahommien lisäksi sisällä on saatu jopa listat hyllyyn odottelemaan maalausta / asennusta ja khh:n + yläkerran kaappien vetimet saatiin myös paikoilleen.

tästä lähti mullan levitys

eipä ole ikävä tätä näkyä

loput tuija-aidasta istutettu


hieman liikaa multaa takapihalla


nurmikon siemeniä

koko perhe osallistui talkoisiin

ensimmäinen pääty valmiina

ja takapiha

kaikki nämä on tuotu kottikärryllä takapihalta


toinen pääty etenee






8-tonnia lisää multaa

etualalla rusokirsikka



muutama tuija päätyi myös puiksi






listat siellä jo odottelee

vetimet vihdoinkin paikoillaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti