lauantai 20. elokuuta 2016

Palokuntaa oltiin jo soittamassa..

Nyt muutaman päivän projektina on ollut ulko-ovien asentaminen. Eilen saimme khh:n oven paikoilleen ja tänään oli varaston oven vuoro. Alajuoksut piti katkaista oven kohdalta ja khh:n oven kanssa tässä ei ollutkaan kummempaa ongelmaa. Varaston oven kanssa sen sijaan oli. Alajuoksun ankkorointi kierretangot sattui olemaan oven kohdalla. Toinen oli keskellä ja sen kanssa ei ollut ongelmaa, mutta toinen oli ihan toisessa reunassa ja juuri siinä kohdassa mistä pitäisi sahata.

Alajuoksu piti pilkkoa käyttäen sahaa, talttaa ja sorkkarautaa. Kun kierretanko oli tarpeeksi näkyvissä pistin sen poikki rälläkällä. Hetken kuluttua vaimo huusi, että josstain tulee savua! No sieltä kohtaa mistä oli juuri sahattu, mutta myös pääoven kohdalta?!

Ei auttanut muu kuin ruiskia vettä letkulla sinne rakoon, mutta savua vain tuli vieläkin. Tässä kohtaa vaimo oli jo soittamassa palokuntaa paikalle, mutta päätin vielä kokeilla puhaltaa paineilmaa sinne, niin selviää kyteekö jotain vai ei. Tämä tepsi, eli savua ei sitten enää tullutkaan. HUOH! helpotus!

Ilmeisesti rälläkkä oli osunut myös puuhun ja siitä puhaltanut savua alajuoksun ja eristeen väliseen ilmarakoon, joka kiertää varmaan lähes koko sokkelin. Jos olisi vain puhaltanut paineilmalla alunperin, niin savu olisi häipynyt jo pelkästään sillä.

No se vesi mitä sinne meni, pääsee kyllä pois sieltä. Suurin osa valuu varmaan pikkuhiljaa eristeiden välistä pohjalaatan päälle ja sieltä edelleen vedenpoistoreistä maahan. Loppu sitten imeytyy betoniin ja haihtuu sitä kautta.

Tässä nyt pari hassua kuvaa ovista:

khh:n ovi

Varaston ovi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti