perjantai 27. toukokuuta 2016

Liitokset tehty

Tänään päivä alkoi taas tuttuun tapaan kaivannon pumppauksella ja "limojen" poistolla. Sitten kaivettiin muutkin kaivannon syvemmiksi liitoksien kohdalta. Onneksi ei tullut niitä rankkasateita ja aamulla paistoi aurinko.

Hsy:n kaverit tulivat sopivasti heti kun oltiin saatu putsaukset tehtyä. Myös raskaat esteet ja kävelysilta käytiin hakemassa pois. Liitokset kun oli saatu tehtyä, kartoittajat vielä kirjasivat korot ja sijainnit järjestelmään ja sitten kaivannot sai peittää.

Tämän jälkeen purettiin muotit ja tuettiin liitokset hiekalla ja styroksilla ja lopuksi heitettiin reippaasti maata päälle. Tämä tehtiin käsin lapiolla. Kaivurikuskilla on muuta hommaa ja vastaavan lempipuuhaa on kuulemma lapionti. Itse en voi samaistua tähän, hyvää kuntoiluahan se on, mutta nyt kun on flunssa päällä, on veto poissa, eikä oikeen jaksaisi.

Putsattiin myös katu ja laitettiin katukivi paikoilleen. Myös ehjinä säilyneet nurmikot istutettiin takaisin ja muuten haravoitiin multa valmiiksi odottamaan siemeniä. Tämän lisäksi lapiotiin melkein puoli nupillista soraa kaivantoon, koska se oli osittain kävelytiellä / kaupungin puolella.

Lopuksi laitoin vielä vanhan oranssin muoviaidan (jos sitä nyt voi aidaksi kutsua) takaisin paikoilleen ja muoviaidat siihen vielä siksi aikaa, että asfaltointi on tehty maanantaina. Sitten pääsen palauttamaan aidat ja liikennemerkit yms. peräkärryllä takaisin vuokraamoon.

Nyt saa yhden päivän levätä ja sunnuntaina sitten piikkaamaan loppu asfaltti pois uuden tieltä (koska pitää uusia saumaan asti) ja lakaisemaan katu tiptop -kuntoon.

Kuvia ei ole liitoksista, kun unohdin ottaa kaikessa tohinassa. Tässä jotain mitä napsin illalla ennen kotiinlähtöä.

Vanha aita teki paluun

Melkein valmista

Melkein kuin ennenkin

Talon vesisulku odottelee vielä lisää maata ympärilleen

Meillä on nyt myös juokseva vesi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti