keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Kuin leikkaussalissa

Tässä on tullut väkerreltyä yläkerran seinien levyjä lähes viikon, mutta nyt ne alkaa olemaan melkein valmiit. Puuttuu enää ovien yläpuolelta pätkät, mutta niitä ei voi tehdä ennen kuin tietää mihin korkoon lattia tulee. Siitä pääsemmekin aiheeseen, eli miten toteuttaa yläkerran lattia. Vaihtoehdot on joko valaa 35mm valu, tai tehdä kipsisoiroista. Alunperin tähän taloon oli suunniteltu se valu, mutta hieman arveluttaa lorotella tuhansia litroja vettä pelkän teipin ja "paperin" varaan. Sieltä välistä kun lorahtaa, niin kastuu välipohjan villat ja nehän ei sieltä sitten kuiva mitenkään.

Toinen vaihtoehto olisi tehdä kipsilevysuikaleista, joka on halvempi vaihtoehto ja siinä ei tarvitse läträtä ainakaan tuhansilla litroilla vettä, ehkä sadoilla.. Mutta ongelmaksi muodostuu se, että tähän kun oli alunperin suunniteltu se valu, niin putket on mitoitettu sen mukaan ja ne olisi halkaisijaltaan 16mm. Seinien ja kattojen levyistä jää yli suikaleita, jotka ovat 13mm eli putki jäisi 3mm levyjen yläpuolelle ja se ei käy päinsä. Pitäisi olla hieman levypinnan alapuolella.

Yksi vaihtoehto olisi kammata saneerauslaastia 13mm levyjen alapintaan ja nostaa sillä niitä hieman ylemmäs. Ei taida kuitenkaan 3mm nousta. Kaksi levyä jos laittaisi päällekkäin tekisi jo 26mm, mutta siinä olisi tupla työ (jengi valittaa jo yhden kerroksen tekemisestä, ettö on tosi työläs).

No tänään sitten päätettiin, että asennetaan se aluspaperi ja reunanauha varmuuden vuoksi, niin kaikki vaihtoehdot ovat vielä mahdolliset, vaikka putket asennettaisiinkin jo. Saa nähdä tuleeko asentajat millon. uusin tieto on, että loppuviikosta tai ensiviikon alussa.

Tuosta "paperista" tulee mieleen ihan leikkaussali

Se on vihreää pintakäsiteltyä paperia, joka ei päästä vettä läpi

Myös ranskalaiset parvekkeet tuli asennettua viikonloppuna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti