perjantai 15. huhtikuuta 2016

Päivän saldo

Tänään oli agendana käydä kiinteistövirastossa tilaamassa maastoonmerkintä. Tätä ei voi tehdä muuten, kuin käymällä virastossa ja he haluavat piirustukset paperilla. Noh, ajattelin hoitaa asian ruokatunnilla. Ajelin siis töistä Helsinkiin ja laitoin auton parkkiin. Sitten kipitin viraston tiskille ja kerroin asiani. Tähän virkailija sitten, että pitää olla kopiot leimatuista kuvista. Mukana oli leimatut kuvat ja samat kuvat ilman leimaa, mutta kummatkaan ei kelvannut. Kysyin, eivätkö he voi niitä kopioda. Vastaus: "ei meilä ole kopiokonetta".

Löivät kouraan puljun osoitteen, joka tekee näitä kopiota. Sitten vaan autolla kohti suvilahtea. Auto parkkiin ja hieman etsintää, missä kyseinen pulju on. No löytyi se lopulta, piti mennä tavarahissillä neljänteen kerrokseen ja siellä se paikka oli. Kerroin asiani ja jätin paperit kopioitavaksi. Hetken päästä sain kopiot ja lähdin takaisin virastoon. Tällä kertaa kopiot kelpasivat ja halusivat, että merkitsen siihen vielä paikat johon haluan merkinnät ja nimmari, jne. Tämän jälkeen virkailija lähti muutaman metrin päähän KOPIOIMAAN tuon paperin.. Hetkinen, eihän heillä pitänyt olla kopiokonetta, eihän?.. No, pidin kiltisti suuni kiinni. Kenties hän tarkoitti, että ei pysty kopiomaan niin isoa paperia.. Ajatellaan näin, ei jää niin paha maku suuhun. Noh takaisin töihin. Eihän tähän mennyt kuin 2 tuntia työaikaa.

Illalla menimme tontille ja siellä olikin jo sorat laitettu. Tällä kertaa ei ollut mitään talonrakennukseen liittyvää hommaa, mutta aikaisemmin kaatamiemme puiden noutaja lupasi tulla keväällä hakemaan loput puut (juuret jne.). Sovimme, että hän tulee tänään ja otta hakettimen mukaan. Itse käytin haketinta ja vaimo auttoi setvimään kasaa. Kyllä siinä 2,5h meni ja hiki tuli. 2 kuomukärryllistä siitä riitti polttopuuta. Ehkä olisi vielä kolmannenkin saanut, mutta ei kuulemma mahtunut enempää heille. Saunan lämmitykseen kuulemma menee. Illalla voisi kyllä parit oluset.

Tasainen sorapeti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti