tiistai 10. huhtikuuta 2018

Kuulumisia

Taas on aikaa vierähtänyt viimeisestä kirjoituksesta. Kun asuu, eikä ole pakko tehdä asioita, niin tahti on melko verkkaisaa, mutta on tässä jotain sattunut sitten viimekerran.

Ehkä merkittävin juttu oli, kun havaitsisimme kylpyhuoneessa likaisen lattiakaivon / pitkään seisseen veden hajua. Haju ei tullut lattiakaivosta, vaan seinän ja lattian välistä! No onneksi ei ollut sen kummemmasta kyse, kuin että silikonisauma oli vuotanut ja vedet oli seissyt vesieristeen ja laattojen välissä olleessa tilassa. Tässä pari selventävää piirustusta:

alkuperäinen tilanne

korjattuna
Seinälaatat oli leikattu niin, että lattia ja seinälaatan väliin jäi melko reipas rako. Kun siihen oli vedetty silikoni sitten sormella, niin silikonia ei jäänyt seinälaatan päälle ollenkaan, vaan silikoni alkoi seinälaatan saumasta. Lattialaatan päällä sitä oli niin kuin kuuluukin.

Vesi siis valui seinää pitkin alas ja silikoni oli irronnut seinälaatan saumasta ja siksi vesi pääse menemään silikonisauman taakse.

Aluksi piti tietty poistaa vanhat silikonit, mikä oli todella kova urakka, kun piti varoa ettei samalla riko vesieristettä. Aikaa siihen meni noin työpäivä, eli 8-tuntia.

silikonisauma poistettuna

Kun silikonit oli poistettu, puhallettiin varovasti paineilmalla vedet pois saumoista ja laitettiin puhallin kuivaamaan.



Kun saumat oli kuivat, oli aika laittaa uudet silikonit.

tarvittavat välineet

saumat uusittu

uusi 14mm sauma

Uudesta saumasta oli pakko tehdä todella iso, jotta se ottaa myös seinälaatan pintaan kiinni, eikä pelkkään reunaan. Ei nyt ehkä maailman kaunein, mutta ainakin tiivis.

Muuta pientä on myös tullut värkkäiltyä:

khh:n ulko-ovi sai tuollaisen näköesteen
vesiletkukela pääsi seinälle

Myös loput orapihlajasta sai lähteä, keväällä kun routa sulaa, niin sitten tuijaa tilalle.

kuva syksyltä
ja nyt



On tullut myös maalattua varmaan 100 metriä listaa, kun saimme edullisesti puuvalmista 32mm listaa, joka olisi tarkoitus laittaa kesällä paikoilleen. Maalina sama kuin seinissä, eli Siro7.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti